top of page

Over ons

Met stijlvolle en eigentijdse optredens willen we hedendaags klassieke muziek naar een breed publiek brengen. 

Het koor

Mavelle is een ambitieus jong dameskoor uit Hasselt. Het koor werd in 2019 opgericht door koorliefhebster Sara Lemmens. Zij nam de getalenteerde dirigent Dirk-Jan Kerris onder de arm voor de muzikale leiding van het koor. 

In 4 jaar tijd groeide Mavelle Choir uit tot een vaste groep van een twintigtal zangeressen. Intussen stonden zij al op het podium van onder meer de World Choir Games en het Internationaal Korenfestival Vlaanderen.

Repertoire

Mavelle zingt een hedendaags klassiek repertoire van componisten als Ola Gjeilo, Eric Whitacre en Morten Lauridsen. We organiseren jaarlijks een eigen concert, geven optredens op aanvraag en nemen regelmatig deel aan korenfestivals.

De Mavellekes

Het koor richt zich op dames van 20 tot 35 jaar. Het merendeel van de zangeressen kan muziek lezen maar dat is geen absolute must. Zij moeten wel bereid zijn om tijd te investeren in het instuderen van de nummers, thuis en op de repetities. Nieuwe leden kunnen toetreden na een stemtest bij de dirigent. 

Werkwijze

Er is één wekelijkse koorrepetitie (woensdag 20u-22u). Daarnaast wordt er van onze leden verwacht dat ze thuis oefenen, bijvoorbeeld met behulp van audiobestanden. Op de koorrepetities werken we aan stemverzorging, toongelijkheid, muzikale expressie en interpretatie. Regelmatig schakelen we een zangpedagoog in of organiseren we een coaching rond podiumuitstraling. Jaarlijks gaan we op koorweekend om gefocust te werken aan ons repertoire en om elkaar nog beter te leren kennen.

Het koorbestuur

Er komt heel wat kijken bij de werking van Mavelle. De bestuurlijke leiding ligt sinds de opstart in handen van voorzitter Sara Lemmens. Zij wordt geholpen door ondervoorzitter Dirk-Jan Kerris, penningmeester Liesbet Bex en secretaris Liesbeth Vanoppen. Het bestuur bewaakt de algemene visie over het koor en zorgt voor de organisatie van repetities & concerten, branding, communicatie en het financiële plaatje. Teamwork makes the dream work!

bottom of page