top of page

Over Mavelle Choir

Het koor

Mavelle Choir werd in 2019 opgericht door Sara Lemmens vanuit haar jarenlange passie voor zingen in koor. Zij nam de getalenteerde dirigent Dirk-Jan Kerris onder de arm. Mavelle telt een twintigtal zangeressen die een boeiende mix brengen van componisten als Ola Gjeilo, Eric Whitacre en Hans Zimmer.

Dit jaar viert Mavelle Choir haar 5de verjaardag. Het koor kan terugblikken op enkele hoogtepunten zoals de deelname aan de World Choir Games in 2021 en verschillende Vlaamse korenfestivals. In 2023 bracht Mavelle een wonderlijk schouwspel naar de Hasseltse Heilig Hartkerk tijdens het soloconcert “Across The Vast Eternal Sky”. Op 21 en 22 december 2024 doen ze dat opnieuw met twee sfeervolle Kerstconcerten in de kerk van Rapertingen. 

De dirigent

Dirigent Dirk-Jan Kerris (°1984) studeerde in 2010 af aan het Lemmensinstituut als master in de muziekpedagogie. 

Hij is bij verschillende koren actief als dirigent. Zo dirigeert hij het koor Vocal4’s uit Sint-Truiden. In 2012 richtte hij in Bilzen het popkoor Sens op. Sinds 2019 nam hij de leiding van kinderkoor MoosAmuze over en startte hij vol enthousiasme als dirigent bij het dameskoor Mavelle.

bottom of page