top of page

Concert Across the Vast Eternal Sky

Op zaterdag 14 oktober vormde de Hasseltse Heilig Hartkerk het decor voor een spectaculair concert van het jong dameskoor Mavelle.

Het gaat hard voor het Hasseltse jong dameskoor Mavelle. In 4 jaar tijd groeide Mavelle Choir uit tot een vaste groep van een twintigtal zangeressen. Intussen stonden zij al op het podium van de World Choir Games en het Internationaal Korenfestival Vlaanderen. Afgelopen zaterdag schitterden zij met een groots soloconcert in de Heilig Hartkerk in Hasselt. En dat werd door het publiek bijzonder goed gesmaakt!

“Indrukwekkend, even in een andere wereld, kiekenvel alom”, zo luidde het achteraf. Tijdens het concert nam het koor haar publiek mee op een reis van noord naar zuid, met een dromerige rode draad. Mavelle Choir opende de avond met het nummer "Ameno", een knaller van formaat. 19 damessilhouetten gehuld in licht en rook verschenen boven aan het orgel. Een wonderlijk schouwspel, begeleid op piano, strijkkwartet en djembe.

Daarna volgde een boeiende mix van bekende en minder bekende nummers. Jongerenkoor MoosAmuze vervoegde het koor met hun jeugdig steemgeluid bij het lied “Vois sur ton chemin” uit de film “Les Choristes”. De torenhoge sopraanstem van de soliste in het nummer Tundra (Ola Gjeilo), ging door merg en been en bezorgde menigeen kippenvel. Verplaatsingen, subtiele choreografieën en een kleurrijk lichtspel maakten dit concert verrassend anders. De avond eindigde met het betoverende “Now we are Free” uit de film “The Gladiator”.

Dirigent Dirk-Jan Kerris is meer dan tevreden over de prestatie van zijn zangeressen. “Optredens geven zijn voor mij haast routine. Ik wist op voorhand wel dat het een goed concert zou worden. Maar zaterdagavond oversteeg het koor zichzelf in die mate, dat ze mij tijdens enkele nummers nog heel diep vanbinnen geraakt hebben. Dat overkomt me niet vaak! Dit optreden krijgt een plekje in mijn eigen hall of fame, mét een mooie kader errond!”

bottom of page